Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Єлизавета Карбань

"Я давно мрію про подорож країнами світу"

переглядів: 37

Єлизавета Карбань

Харківський педагогічний фаховий коледж Комунікального закладу "Харківська гуманітарно-педагогічна академія" Харківської обласної ради, 1 курс

Вчитель, який надихнув на написання есе: Гейдел Алла Михайлівна

"Моя Україна майбутнього"

Як же дивно, що на Землі існує така велика кількість різних слів завдяки яким ми щодня спілкуємося, висловлюємо свої почуття, думки, передаємо інформацію, а так хочеться вимовити тільки три букви, але саме вони для нас наразі є головні. Так, це заповітне слово мир - стан спокою і гармонії.

Що означає слово мир для мене?

Це перш за все, що у моїй родині всі здорові та живі.

По-друге, це тиша. Раніше всі лякалися тиші, хотіли чути сміх, гомін, бо це звуки життя. А тепер хочеться тиші. Але це слово змінило своє значення. Для нас тиша – відсутність вибухів, звуків повітряної тривоги. Ця тиша відрізняється від тієї тиші увечері, коли на небі вже з’явився місяць, зорі, у вікнах горить світло, бо вся родина вдома, а я сиджу у своєму дворі на гойдалці і насолоджуються нею, чарівною тишею.

По-третє, це жити в світі, де нема війни. Це цінують кожну мить, радіють кожному дню. І дякують тим, хто бореться, щоб повернути нам оце маленьке слово мир.

Тоді моя країна стане ще красивішою і сильнішою. Бо ми навчилися піклуватися не тільки про себе, а і про одне одного. Моя Україна багата на родючі ґрунти , на яких завжди, завдяки працьовитим людям, виростав гарний врожай. Кожне посіяне нами зерно тепер буде давати плоди, яких немає ні у кого: силу, незламність, свободу, єдність, віру, могутність, рішучість, непереможність. Вони будуть помножуватись та робити нашу країну могутньою і неповторною державою.

Що я зроблю, коли Україна переможе?

Я давно мрію про подорож країнами світу. У мене є карта, на якій я хочу позначити країни, де я побувала. Хтось може сказати, що моя мрія могла здійснитися вже зараз завдяки війні, бо багато країн дало притулок українцям, але я хочу подорожувати з вільної України і розповідати з гордістю про свою країну, що вона вільна, чарівна, неповторна, багата, має свою культуру та традиції.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки молодь діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій