Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ілона Захарченко

"Я була не впевнена, що прокинусь наступного ранку"

переглядів: 148

Захарченко Ілона, 16 років, учениця 10-Г класу СШ №98, м. Київ

Вчителька, яка надихнула на написання - Мелашенко Леся Володимирівна

Конкурс есе «Війна в долі моєї родини»

24 лютого-день, коли життя мільйонів людей змінилося назавжди, і моє не виняток. Почувши вибухи вранці, я ще не усвідомлювала, що відбувається, був лише страх і хвилювання перед невідомим.

Читаючи новини протягом всього дня я сподівалась, що це не є правда. Приблизно о десятій годині ранку в моє селище заїхала ворожа військова техніка.

З кожною хвилиною тривога охоплювала мої думки, і саме тоді я зрозуміла, що почалася війна. Залишившись ввечері без світла, я була невпевнена, що прокинусь наступного ранку, моє серце тремтіло від жаху.

Цей день для моєї родини був переломним, ми знали, що як раніше вже не буде ніколи, а це свідчило про закінчення вільного та спокійного життя.

З того самого дня я живу не своїм життям, змінилося все, починаючи з мого місця проживання, закінчуючи моїм психічним станом.

Лягаючи спати, я пригадую веселі та безтурботні дні, коли гуляла парком із подругами, дзвінко сміючись. А зараз я тільки блукаю в лабіринті своїх думок, не знаючи, як вийти з нього та жити з усмішкою на обличчі. Кожного дня мене супроводжує апатія, тривога на душі не дає спокою, а гул в голові порівнюється з вибухами.

Більше за все мене приголомшила вся жорстокість цієї війни: скільки злоби, ненависті та безжалісності до людського життя. Люди сліпо вірять новинам та не бачать меж кровопролиттю. Чому саме український народ повинен страждати через одну людину, чому ми повинні залишати все, аби бігти і рятувати своє життя та життя своїх рідних? На ці запитання я досі шукаю відповіді у свої голові.

Мир сьогодні для мене означає повернення всіх українських земель, повернення всіх людей в свої домівки, і щоб ми жили у вільній та єдиній Україні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Веселе 2022 Текст Історії мирних діти переїзд психологічні травми безпека та життєзабезпечення освіта діти внутрішньо переміщені особи перший день війни 2022 окупація Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій