Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Миколаївна Бурнягіна

«Я бачу страх в очах доньки»

переглядів: 221

Внаслідок ракетного удару Юлія втратила житло в Харкові. Після цього вона виїхала з донькою за кордон. Дитина добре перенесла дорогу, але ще не повністю оговталася від пережитих обстрілів.

Мені 36 років. У мене є чоловік і шестирічна донька. Ми жили в Харкові, у центрі міста. Другого березня був ракетний удар по центру Харкова, внаслідок якого ми залишилися без житла. Добре, що ми були не вдома, а в метро. Після цього я з дитиною виїхала в Данію, а чоловік залишився з хворою мамою. Влітку ми повернулися. Зараз живемо в батьків на Сумщині.

Донька нормально перенесла переїзд. Однак війна залишила свій відбиток. Я бачу страх в її очах. У нас є родичі в Харкові, але ми боїмося повертатися. В першу чергу думаємо про дитину. Не хочемо ще більше її налякати. На Сумщині спокійніше, тож поки що будемо тут.

Найбільше мене шокувало знищення цивільного населення. Втрата житла – ніщо порівняно із втратою життя. Багато знайомих загинуло. З цим складно змиритися. Харків бомбили російські винищувачі. Я на власні очі бачила, як вони скидали бомби на житлові квартали.

Дуже сподіваємося, що в цьому році війна дійде до логічного завершення: будуть звільнені всі окуповані території. Ми побачили, як швидко ЗСУ відігнали загарбників від Харкова. Сподіваємося, що вони матимуть такий самий успіх і на інших територіях.

Своє майбутнє я бачу в Україні. Хочу бути корисною своїй державі. Сподіваюсь, що після перемоги ми відновимо нашу країну і вона буде активно розвиватися. Буде складно, але, я думаю, що нас чекає світле майбутнє.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло діти внутрішньо переміщені особи розлука з близькими Біженці
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій