Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Михайлівна Горовенко

«Я бачила, як пролетіла ракета. Потім був страх, паніка»

переглядів: 44

Ми з Нікопольщини, з села Олексіївки. Життя було мирним, не було страху. Усі працювали. У нас - свій город. Потім почалася війна. 

Я була на роботі. Працюю по 12 годин у нічні зміни. Зранку прийшла колега й сказала, що війна. У той же час я бачила, як пролетіла ракета. Потім зателефонував син, він був у Києві. Потім був страх, паніка. Ми почали у підвал зносити їжу, воду.

Була розгубленість, переляк. До нас прилітало нечасто, але постійно були гучні вибухи. Сину 11 років, він дуже лякався. 

Ми на місяць виїжджали до старшого сина в Київ, потім повернулися. Трошки волонтеримо, допомагаємо, чим можемо. Матеріальні були труднощі, але тільки періодами. Та й у селі було щось своє з продуктів. 

Звісно, ми в чомусь відмовляли собі, але не можу сказати, що нам було нічого їсти. Ми дуже хвилювалися через воду, бо живимося від Каховського водосховища. Але зараз вже усе - більш-менш. 

Коли мешкала в Києві в сина, то там такі добрі люди! Хоч і говорять про Київ, ніби там немає війни, але в столиці також не забули про війну. Нас гарно зустріли, всі були привітні.

Думаю, що тяжким буде майбутнє. Країна вся в руїнах, не вистачає багато чого. Усе, звісно, відбудується, але не так швидко, як хотілося б.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Олексіївка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій