Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Петрович Литвин

"Я б хотів, щоб уся моя родина повернулася і відсвяткувала Перемогу України"

переглядів: 234

Я працюю у водоканалі, збирався на роботу і почув по телевізору, що розпочалася війна. 

Я мешкаю один. Ми з донькою виїжджали у квітні у Дніпро, місяць там побули і повернулися назад. В Авдіївці почалися сильні бойові дії. Думали, що, можливо, путін на 9 травня кине всі сили, щоб завоювати Донецьку область. Ми з донькою злякалися, тому й виїхали. 

Я весь час працював. Виїхав тільки у Дніпро, а більше нікуди. У мене приватний будинок, город, було чим займатися. Уже не звертаєш уваги на вибухи, доводиться жити. 

Мене шокувало, що з Донецька по Покровську ударили чотири ракети, пошкодили школу. Ми тут від лінії фронту кілометрів сорок. Я тоді подумав, що добираються і до нас. Для мене це було шоком.

Мої дві сестри живуть у Красноярську. Гостювали у нас, їздили на Азовське море, відпочили, купили собі вишиванки. У 2017 році одна телефонує і розповідає, що у нас жах якийсь твориться, кругом одні нацисти. Я їй відповідаю: "Ваша пропаганда вас зомбує і спонукає ненавидіти нашу Україну". З того часу ми не розмовляємо. 

Ми переможемо обов'язково. Якщо нам допоможе Євросоюз, дадуть нам техніку, а нашим хлопцям героїзму і патріотизму вистачає, ми задавимо росіян. Виженемо їх усіх з території України. 

Я хотів би, щоб син повернувся з Івано-Франківської області, щоб брат повернувся з Вашингтона, сестра – з Німеччини, сіли за круглий стіл і гарно б відсвяткували Перемогу України. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мирноград 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій