Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Миколаївна Гробова

«Всі вісім днів, що ми сиділи в підвалі, я не їла»

переглядів: 122

Ми з чоловіком живемо в місті Охтирка Сумської області. Мій чоловік – ліквідатор аварії на ЧАЕС, у нього третя група інвалідності. Я працюю штукатуром. 

Про початок війни я дізналася від мами. Вона живе неподалік від кордону з росією. Вона зателефонувала зранку 24 лютого, а потім я не могла до неї додзвонитися. Як потім виявилося, вона 42 дні просиділа без світла й зв’язку.

26 лютого стався вибух у військовій частині, поряд з якою ми проживали. У нашій квартирі вилетіли вікна, пошкоджена стеля і меблі. Ще один страшний удар був по дитячому садку. Там загинула моя знайома зі своїм сином. 

Ми вісім днів просиділи в підвалі. Увесь цей час я не їла: не було апетиту. Сьомого березня кум запросив нас у Полтаву. Ми доїхали за чотири години. Потім виїхали на Захід України. Зрештою, повернулися в Охтирку. Живемо у подруги, поки триває ремонт нашої квартири. З дня на день мають вставити вікна – нарешті, зможемо повернутися додому. Ми дуже вдячні заступнику мера, який нам допоміг.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Охтирка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій