Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Іван Миколайович Скрипін

«Всі речі і документи в Маріуполі пропали»

переглядів: 206

Студент-медик пішки виходив з Маріуполя, потім попутками добрався до Дніпра. Працювати за спеціальністю не може, бо диплом коледжу залишився в Маріуполі

Сам я з Харківської області. В 2019 році закінчив медичний коледж і мене запросили навчатися в Маріуполь - там і проживав перед початком великого вторгнення.

Я був у Маріуполі 24 числа, а батьки - в прикордонному місті в Харківській області. Мати зателефонувала і сказала, що російські війська пройшли кордон. А Маріуполь обстрілювали крилатими ракетами. Я був на правому березі в гуртожитку.

Більше всього мене шокувало, що не можна було спасти людей.

Звісно, все пропало в Маріуполі. Там був у нас гуртожиток. Ми туди все зносили: продукти, воду. Волонтери спочатку давали нам гроші, щоб ми закупились. Потім почали до нас приїжджати люди з лівого берега - у них також щось було. Воду нам привозив водоканал, але не завжди у них виходило.

Я виходив пішки з Маріуполя, а далі люди довезли до Бердянська. Потім був зелений коридор до Запоріжжя.

Я виїхав до Дніпра. Харківська область була в окупації - додому не міг поїхати, тому вирішив їхати сюди. Роботи не маю. Диплом медичного коледжу залишився в Маріуполі, а відновити його неможливо.

Я не знаю, коли може скінчитися війна, але точно вірю в нашу перемогу. Я думаю що вона станеться, коли Європа і Америка нам допоможе. І все закінчиться нашою перемогою.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій