Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Олексіївна Канченко

«Всі прильоті були до нас»

переглядів: 69

Мені 65 років. Я пенсіонерка, домогосподарка. Сім’я в мене велика: син-інвалід після операції, невістка і троє онуків. Ми живемо в Андріївці, Балаклійського району, Балаклія була в окупації, а ми - поруч. Тому всі прильоті були до нас. 

Зі страхіть розпочався перший день війни. Дуже тяжко було, дуже страшно, великі стреси - я не можу передати, що це було. Поруч з нами - завод нафтопереробний. То летіло повсюди.

Ми зібралися, попросили сусіда, і він нас вивіз. Виїжджали ми в Кіровоградську область, а потім, коли все затихло і Балаклію звільнили, ми повернулися – перед Новим роком.  

Ми були в місті Світловодськ. Там і житло було, і їжу нам давали, і товари першої необхідності. То не можу сказати, що ми страждали. Допомоги були звідусіль: і ООН дали допомогу, і Фонд Ріната Ахметова, і переселенські ми отримували, і люди дуже багато допомагали. 

Зараз ми повернулися: світло є, газ є, слава Богу, все налагодилося. Аби ж тільки воно швидше закінчилося. Хочеться, щоб дітям були жити спокійно, щоб онуки росли. Саме головне, щоб мир був на землі - тоді буде все добре, потихеньку викарабкаємося.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Андріївка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій