Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дарина Лагнюк

"Всі плани, мрії та здобутки, все було зруйновано"

переглядів: 203

Лагнюк Дар’я, 15 років, учениця 10-Г класу СШ №98, м. Київ

Вчителька, яка надихнула на написання - Мелашенко Леся Володимирівна

Конкурс есе «Війна в долі моєї родини»

Зима. 23 лютого-простий, буденний день із сімейними клопотами у кожній родині, який взагалі нічим не відрізнявся від попередніх тижнів. Але, на жаль,24 лютого Україна зазнала повномасштабного вторгнення російської федерації і життя всіх українців поділилось на «до» та «після». Ніч. П’ята ранку. Прокинувшись від сильних вибухів, ми були шоковані, оскільки до останнього були переконанні в тому, що цій війні не бути. Проте щоденні обстріли, повітряні тривоги та жахливі новини дали нам зрозуміти  інше. Залишаючи свою домівку в Києві, ми сліпо вірили в те, що через декілька днів повернемось додому і все буде добре. Бути чесною, колись я й подумати не могла, що ми будемо жити у період війни, але, на жаль, реалії сьогодення зовсім інші. Тікаючи з міста та залишаючи все, щоб зберегти життя-це жах, який просто не описати словами. Паніка, метушня, безпорадність, нерозуміння, як діяти далі - це стан, який охоплював кожного українця в той момент. Дорога до безпечнішого місця для мене тривала вічність.

Черги автомобілей, тиша, хвилювання рідних, блокпости, військова артилерія, евакуація мирних жителів, страх-все це закарбувалось в моїй пам’яті назавжди.

З початком бойових дій на території  України життя нашої родини  обірвалось в одну мить: всі плани, мрії та здобутки, все було зруйновано. 24 лютого дав змогу нам переоцінити все і  по-іншому подивитись на цей світ. З того моменту, я дійсно по-справжньому почала цінувати все: сімейні вечори, душевні розмови, зустрічі з близькими…

Після всіх  ситуацій мир вже має зовсім інше значення для нас всіх. Особисто для мене сьогодні - це припинення війни, стабілізація на фронтах, дитячий сміх замість сирен, а найголовніше - це спокій. Я щиро вдячна за кожен свій день нашим захисникам, які наразі воюють задля нашої перемоги.

Всі ці події застали нас зненацька, але я вірю та знаю, що перемога буде за нами і ця зима вкотре довела, що наш народ - сильний, і ми вистоїмо до кінця, якби  складно нам не було.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 Текст Історії мирних діти переїзд психологічні травми безпека та життєзабезпечення освіта діти внутрішньо переміщені особи перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій