Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Яна Боровська-Рябокінь

"Врятувати її не встигли"

переглядів: 19

Життя Яни Боровської-Рябокінь відібрав російський обстріл Києва 29 грудня 2023 року. Того дня ворог здійснив масований удар по столиці, унаслідок якого загинуло понад 20 людей.

Врятувати її не встигли…

Яні було 29 років. Родом із Кіровоградської області. У шестирічному віці разом із сім’єю переїхала до Броварів на Київщину. Згодом її мама і тато розлучилися, батько повернувся на малу батьківщину. Коли Яні сповнилося 17, померла мама. Опіку над дівчиною взяв старший на два роки брат.

Яна вступила до медичного училища. Та після першої ж практики зрозуміла, що це не для неї. Невдовзі влаштувалася на завод у Києві. За сім років пройшла кар’єрний шлях від стажерки до бригадирки дільниці. Була монтажницею. У 2022 році одружилась із коханим Олегом.

Яна виділялась серед інших, каже тітка Алла Чепіль. Вона була веселою і швидко привертала до себе увагу. Любила рослини, тварин, зокрема котів. Любила подорожі.

«Яна – завжди щаслива дівчинка. Усмішка не сходила з її обличчя. Вона любила життя і прагнула насолоджуватися ним», – сказала колишня колега Юлія.

«Коли Яна лежала поміж завалів після прильоту, то ще була жива. Вони перемовлялися з колегою, яку потім витягли і врятували. Та просила її триматися, казала, що по неї прийдуть теж, а Яна крикнула: «Передай Олегу, що я його дуже сильно люблю». Врятувати її не встигли», – сказала тітка загиблої.

У Яни залишився чоловік, тато, брат, маленька сестричка, тітка і бабуся.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій