Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Діана Король

"Вразило те, як українці об’єднуються для спільної мети"

переглядів: 101

Король Діана, 15 років, учениця 10-А класу Петропавлівського ліцею №1

Вчитель, що надихнув на написання есе: Стародинова Оксана Вікторівна

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"      
                                                          

Двадцять четвертого лютого я прокинулася о сьомій ранку. Це повинен бути звичайний шкільний день, як і всі інші. Я ніколи не беру телефон у руки, доки не зроблю всю ранкову рутину, тому я ще нічого не знала.

Перша новина, яку я почула, це було повідомлення від класного керівника про те, що я не йду до школи.  Друга новина була про те, що мою маму терміново викликають на роботу, вона працює у ДСНС. Все сталося дуже швидко, тому я навіть не встигла нічого зрозуміти. Єдине, що я усвідомила, це те, що  відбувається щось погане. Згодом зрозуміла - почалася війна.

Наступні кілька годин пройшли за моніторингом інформації та новин. Що я відчувала у той день? Однозначно - страх, нерозуміння того, що буде далі та переживання за своє майбутнє.

Двадцять четверте лютого – початок війни, для мене означав - закінчення звичайного, спокійного та мирного життя. З цього дня наші думки кардинально змінилися.

Ми почали більше цінувати свій дім, рідних, своє життя та все, що ми маємо. Однозначно, я і моя родина, більше стали піклуватися про свою безпеку. Також ми почали займатися волонтерством, як і всі українці. Мій тато, неодноразово, привозив військовим воду, їжу, постільну білизну, матраци. Так як він займається доставкою води, то декілька разів розвозив її в сусідні села. Також безкоштовно доставляє воду військовим та поліцейським на блок-пости. Мама, неодноразово, надсилала кошти на допомогу ЗСУ та разом з татом займалася волонтерством. А я робила маленькі патріотичні обереги нашим захисникам, які потім їм відправляли від імені нашого ліцею.

З початку війни мене найбільше вразило те, як українці об’єднуються для спільної мети. Це просто неймовірно! Як мільйони людей стають наче рідні, допомагають один одному, підтримують, ідуть до спільної мети. А головна наша ціль – це перемога та мир у нашій країні.

А що ж таке мир? Для мене мир, в першу чергу, це спокій та відсутність війни. Мир – це чисте і блакитне небо над головою. Мир – це щасливі люди, які радіють і насолоджуються життям. Мир – це те, чого найбільше не вистачає сьогодні. Я впевнена, що пройшовши тернистим шляхом війни, ми обов’язково здобудемо перемогу. А інакше не може бути тому, що наша сила в єдності. А лозунг у боротьбі – ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петропавлівка 2022 Текст Історії мирних молодь безпека та життєзабезпечення діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій