Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Зуй

"Вранці російський літак скинув на цей будинок бомбу"

переглядів: 43

41-річний Сергій Зуй загинув разом із сином та дружиною в Маріуполі. Родина переховувалася у підвалі багатоповерхівки на проспекті Миру, 27. Вранці 11 березня 2022 року російський літак скинув на цей будинок бомбу.

Вранці російський літак скинув на цей будинок бомбу

Сергій народився і виріс у Макіївці. Там одружився з Іриною. У 2008 році у подружжя народився син Назарчик. За кілька років до повномасштабної війни родина переїхала до Маріуполя.

Сергій працював менеджером з продажу інструментів. Його пригадують справедливим, чуйним, веселим. Разом із рідними чоловік орендував квартиру на вулиці Купріна в Центральному районі. Мріяли купити власне житло.

6 березня 2022 року внаслідок обстрілів загорівся сусідній підʼїзд, а в квартирі родини повилітали вікна. Вони були змушені шукати прихисток. Взяли найпотрібніші речі, свого папугу та пішли до будівлі тепломережі. Але там уже зібралося багато маріупольців, тож Сергій, Ірина і Назар вирушили до підвалу будинку №127 на проспекті Миру. Там і ховалися від обстрілів.

8 березня Сергій відправив останнє голосове повідомлення мамі в Макіївку: «Мамо, ми знаємо, що ви хвилюєтеся. Не хвилюйтеся, у нас все добре. Ми у підвалі. Є вода і їжа. Вітаємо з 8 березня. Усіх любимо!»

Через три дні близько шостої ранку на перший підʼїзд багатоповерхівки на проспекті Миру російський літак скинув бомбу. Про загибель родини близькі дізналися через соцмережі у травні. Тоді мати Сергія зі сестрою дружини оформили в Донецьку перепустки і приїхали до знищеного будинку в Маріуполі.

«Там нам сказали, що тих, кого дістали, відвезли до моргу біля «Порт-сіті». Поїхали туди. Підійшли до санітара. Попросили допомогти знайти тіла. Я боялася, що не впізнаю Назара, сестру і її чоловіка Сергія, адже два роки не бачилися. Санітар першим дістав Назара. У нього був розчавлений живіт. Тіла Сергія та Ірини краще збереглися... В морзі сказали, що вони загинули миттєво, на них упала плита», – розповіла сестра дружини Сергія, Світлана.

Сергія, Ірину та Назарчика поховали в Макіївці.

У Сергія залишилися батьки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій