Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Роза Тапанова

"Вони з колегами врятували 10 дітей"

переглядів: 97

Роза Тапанова в своєму пості на Фейсбуці написала історію Тетяни Павелко, медсестри реанімаційного відділення в лікарні в Херсоні, яка разом з колегами підробляли історії хвороб немовлят, писали їм нетранспортабельні діагнози, щоб росіяни не могли їх вивезти. Так вони врятували 10 дітей.

У квітні, мій друг Oleg Sosnov кілька днів був у Херсоні з французькими журналістами, і вони працювали над статтею, яка була присвячена депортованим українським дітям, по суті росіяни викрали цих дітей та вивезли до Криму або Росії. Їх велика стаття на цю тему вийшла в Le Monde та мала великий резонанс у Франції.

Однією з героїнь статті стала Тетяна Павелко, медсестра реанімаційного відділення обласної дитячої лікарні Херсона – вона зі своїми колегами підробляли історії хвороби покинутих у лікарні немовлят – вказували нетранспортабельні діагнози (діти, від яких відмовились батьки і залишили їх в лікарні), щоб росіяни не змогли їх вивезти. Таким чином вони з колегами врятували 10 дітей. Піклуючись про цих покинутих немовлят, вона дуже прив’язалася до однієї дівчинки і так за неї хвилювалася, що забрала її до себе на початку листопада 2022 року, ще до того, як росіяни відступили з Херсону. Після звільнення Херсону вона оформила всі необхідні документи та удочерила її. Дівчинку звуть Кіра. 

Місяць тому їх будинок на правому березі Дніпра в Херсоні було пошкоджено російською артилерією, на щастя ні Тетяна, ні її мати похилого віку та з обмеженими можливостями, ні Кіра не постраждали. 

Олег та його подруга зібрали невелику суму грошей та перерахували Тетяні, щоб якось підтримати її родину. Але позавчора будинок затопило, вода дійшла до стріхи. Вони втратили все. Наразі вони переїхали в інший район Херсону до родичів. Вони майже не мають коштів для існування і вони не межі розпачу. Виїзжати вона не хоче, оскільки працює в лікарні та вважає своїм обов’язком продовжувати працювати. 

Вони з колегами врятували 10 дітей

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон 2022 2023 Текст Історії мирних жінки пенсіонери діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) діти перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій