Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Максим Шевчук

"Вони втікали від обстрілів свого рідного міста"

переглядів: 27

Від удару російської ракети по багатоповерхівці у Дніпрі 14 січня 2023 року загинуло щонайменше 40 людей. Більшість із них – ті, хто перебували у своїх домівках. Серед жертв атаки російської армії на цивільне населення – Ірина і Максим Шевчуки. Подружжя мешкало на восьмому поверсі зруйнованої дев’ятиповерхівки. Їхні двоє дітей залишилися сиротами. У момент ракетного удару донька та син пари були на вулиці, очікували на батьків.

Вони втікали від обстрілів свого рідного міста

Максим був жителем Нікополя. Депутат Нікопольської міської ради Олег Фельдман розповів, що родина Шевчуків у Дніпро перебралася за півроку до трагедії. Вони втікали від постійних обстрілів свого рідного міста, а Дніпро здавався більш безпечним.

Шкільні друзі із теплотою пригадують Максима: «Макс назавжди залишиться тим рудим чудом з 11-А. В пам’яті весь час виринають спогади зі шкільного життя, де він завжди усміхнений, на позитиві. Шляхи наші після школи не часто перетинались, але при зустрічі ми завжди були раді бачити один одного. Тільки згадки і залишились… У серці назавжди з’явилась прогалина, сум і біль», – сказала однокласниця Максима Олена Ігнатенко.

«Максим був дуже доброю людиною. Навіть не пам'ятаю його роздратованим чи засмученим, він завжди сяяв», – додала Катерина Ткач.

У Максима Шевчука залишилися син Тимур і донька Кароліна.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дніпро 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій