Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Івашко

"Вони просто хотіли жити"

переглядів: 66

У ніч проти 1 червня 2023 року російська армія вкотре атакувала столицю України ракетами. У Деснянському районі Києва загинули троє людей. Зокрема, 9-річна Вікторія Івашко та її мама Ольга.

Вони просто хотіли жити

Вікторія народилася та зростала у Києві. Навчалася у школі №203. Займалася дзюдо в спортивному клубі. Дівчинка здобувала свої перші перемоги та мріяла про великі досягнення. Була життєрадісною і цілеспрямованою. Востаннє на татамі Вікторія вийшла за кілька днів до трагедії – наприкінці травня вона брала участь в змаганнях у Києві.

У ніч із 31 травня та 1 червня російська армія з території Брянської області РФ атакувала столицю України балістичними та крилатими ракетами «Іскандер». Їх було десять. Силам ППО вдалося знищити ворожі ракети. Їхні уламки впали на поліклініку в Деснянському районі. У той час місцеві мешканці намагалися зайти в укриття неподалік, але воно було зачинене. Не потрапили в укриття й дев’ятирічна Вікторія з мамою.

«Через ракетний обстріл загинули двоє прекрасних, життєрадісних, дорогих і улюблених для мене людей! Моя хрещениця Вікторія та кума Оля. Це велика втрата, серце розривається на шматки, розум не може повірити. Вони просто хотіли жити – бігли в бомбосховище, яке було закрите! Вони просто не встигли… Янголятка, ви завжди будете в моєму серці i душі», – сказала Анна, хрещена мама Вікторії.

У Вікторії Івашко залишилися дві бабусі, дідусь та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій