Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентина Щербатих

"Вона згоріла живцем..."

переглядів: 130

Валентина Щербатих загинула 24 березня 2022 року у власному будинку в Маріуполі. Того дня близько 18:00 розпочався артилерійський обстріл. Один зі снарядів влучив у будинок і він спалахнув.

Вона згоріла живцем...

Валентині було 78 років. Вона народилася 15 серпня 1943-го у німецькому концтаборі, куди її маму Ганну відправили із Полтави. Валентина була найстаршою в сім'ї, де виховували трьох дітей. У Маріуполі до пенсії працювала на металургійному комбінаті «Азовсталь». Була ветеранкою праці. Любила поратися на городі. Відвідувала заходи для ветеранів та їхні збори.

Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну жила у Лівобережному районі Маріуполя. Цей район потрапив під вогонь одним із перших. Проте виїхати до більш безпечного місця Валентина Степанівна не змогла.

«24 березня о 18:00 російські війська почали артилерійський обстріл. Один зі снарядів влучив у будинок. Зі слів сусідів, одразу розпочалася пожежа. І більше бабусю ніхто не бачив... Вона згоріла живцем... Бабуся завжди була маленька, худенька, сонячна. Приходила на допомогу, якщо було потрібно. Дуже переживала за близьких, дуже любила двоюрідного правнука», – сказала Крістіна, двоюрідна онука загиблої.

У Валентини Щербатих залишилися племінниці та їхні діти з онуком. Будинок, де вона загинула, окупаційна влада почала зносити разом із вбитими там людьми.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій