Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Антоніна Яцук

"Вона загинула на місці, так і не набравши води"

переглядів: 10

Антоніні Яцук було 54 роки. Вона загинула у селищі Камʼянка Пологівського району Запорізької області. Це трапилось 3 березня 2022 року – саме того дня російська армія окупувала селище, пролунали перші вибухи.

Вона загинула на місці, так і не набравши води…

«Спочатку вони обстрілювали автозаправні станції, щоб знищити все пальне в селищі, а наша вулиця розташована якраз біля АЗС. Мама пішла в своєму дворі набрати води. У цей момент поряд з колодязем впав та розірвався снаряд. Вона загинула на місці, так і не набравши води», – розповіла донька Євгенія Трусова.

Антоніна Яцук народилась і виросла у Камʼянці. Понад 20 років була соціальною працівницею. Згодом працювала над озелененням селища. Останній період життя була безробітною через стан здоровʼя. Любила квіти, обожнювала тварин, її улюбленцем був кіт Рижик, який чи не всюди був з нею.

«Мама дуже смачно готувала, випікала. Усі родичі знають та люблять її пироги. Вона була сильна духом, дуже світла, прямолінійна і справедлива. Ніколи не здавалась, хоч на її життєвому шляху було багато негараздів. Мала друзів і родину, завжди допомагала їм тим, чим могла», – додала Євгенія Трусова.

У Антоніни Яцук залишились мама, донька і зять.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кам'янка 2022 Текст Історії мирних жінки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій