Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Григорʼєва

"Вона лягла на крісло. Там і загинула"

переглядів: 17

Донецька ОВА та Платформа пам'яті Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

Від бомбардування російською армією Лівобережного району Маріуполя 13 березня 2022 року загинула 59-річна Ірина Григорʼєва. За свідченнями очевидців, той ворожий удар відібрав життя близько 30 людей.

Вона лягла на крісло. Там і загинула

Із подругами, Наталією та Жанною, Ірина переховувалася від обстрілів в укритті двоповерхового будинку. 13 березня піднялася з підвалу на другий поверх – до квартири Жанни. Там їх і застав вибух.

«Ми з Жанною лежали на дивані. Стіна впала на його бильця. Як у вушко голки, я побачила промінчик світла. Почали кликати на допомогу. Коли нас дістали з-під завалів, побачила знайомі капці, штани, куртку. Розуміла, що це моя подруга Ірина. Вона лягла не на диван разом із нами, а на крісло. Там і загинула», – розповіла подруга Ірини, Наталія Афанасіаді.

Ірина Григор’єва жила в Маріуполі. Працювала завідувачкою магазину. Її згадують як чесну, відкриту, добру та інтелігентну людину.

«Ніколи не чула від неї поганого слова. Ми дружили близько 30 років. Вона була люблячою мамою. Все своє життя присвятила сину Іллі та онучкам. Уже після її смерті народилася третя онучка. Її назвали на честь бабусі - Іринкою», – сказала Наталія.

В Ірини залишилися чоловік, син та онучки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій