Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віра Іларіонівна Паренко

«Війна - це страшна річ! Вертольоти літали прямо над дахом і побили його»

переглядів: 431

Віра Паренко добре пам'ятає обстріли перших днів війни і дуже боїться, щоб цей жах не повернувся в її село.

Коли у нас війна почалася, це була страшна річ! Літали вертольоти прямо над дахом, це страх Господній. Вибух був, і осколками побило нам дах. У нас якраз в гостях були дочечка з онучком, і ми всі в підвалі ховалися.

Так стріляли, що газову трубу пробили, а газ загорівся, пожежа була. Це була найстрашніша ніч. Вранці, коли все стихло, всі люди повиходили, плакали сильно і один одному скаржилися.

Війна - це страшна річ! Вертольоти літали прямо над дахом і побили його

Тоді була така ситуація, що грошей не було і нема за що було жити. Тоді нам Рінат Ахметов продукти давав на кожного. І ми за рахунок його продуктів виживали, дай Бог йому здоров'я. Ще організація якась давала нам з чоловіком допомогу на ліки. Я ж інвалід другої групи, а він - третьої.

Зараз тут теж не зовсім спокійно. Чути осторонь вибухи, ось і переживаємо, щоб до нас не дійшло. Мріємо все про одне – щоб був мир.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Передільське 2014 2021 Текст Історії мирних пенсіонери діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло люди з обмеженими можливостями діти їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій