Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро Моцьо

"Вода вже все поряд затопила і продовжує прибувати"

переглядів: 160

6 червня о 2:50 ночі  стався підрив греблі Каховської гідроелектростанції, яка вже півтора року окупована російськими військами, спричинивши наймасштабнішу техногенну та екологічну катастрофу з часів аварії на Чорнобильській атомній станції.

В зоні підтоплення опинились 80 населених пунктів.

Я виріс в Олешках, потім Херсоні. З дитинства нас лякали, що дамба може луснути і тоді Олешки, багато сел і частину Херсону затопить. Мені вже 37, і дамба трималась, поки не прийшли росіяни і не підірвали її. 

Мама зараз у Херсоні. Їй телефонувала подруга, ще десь о 18-19:00 з Олешків, що вони сидять на горищі, і вода вже все поряд затопила і продовжує прибуває. І вони не знають що робити. Бо наші просто зараз не зможуть евакуювати. Дніпро настільки швидке, що просто переверне лодки, ну і орки. 

Бо орки навіть не те що не пробують допомогти? вони з населених пунктів, де людям вдалося врятуватись не пускають далі і розвертають. Обстрілюють евакуаційні маршрути. Просто уявіть собі це все… 

Я почитав чати, де просять про допомогу врятувати родичів в Олешках. Сердце кров’ю поливається. Там і старі, і молоді, поки ще могли якось зв’язатись, на горищах або деревах благали про допомогу. А вода все прибуває… і це був тільки вечір. Я не знаю як зараз спати. Тисячі людей, і ще більше тварин просто тонуть зараз після цього теракту. 

Мене не дивує, те що росіяни здатні на таке. І навіть на гірше. Так, саме росіяни. Бо я не бачу жодного, хто б зараз встав навіть після такого. Мені це дуже болить. Бо вже навіть тим хто виживе з близько 40 тисяч жертв тільки на лівому березі, завтра вже не буде що пити. Де жити. А потім південь чекає роки пустелі… 

Ненавиджу. росія - країна якої ніколи більше не має існувати…

Історія з відкритих джерел

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Олешки (Херсонська область) 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки безпека та життєзабезпечення житло перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій