Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Василівна Петренко

«Внаслідок обстрілу загинув лікар, який мав робити операцію моєму синові»

переглядів: 233

Мені 65 років. Я мешкала в Оріхові. Першою виїхала донька. Її чоловік ще до війни поїхав у Польщу на заробітки. Вона добиралася до нього чотири доби. Потяги були переповнені. Зараз донька сидить вдома з дитиною, а зять працює. 

Син виїхав сьомого березня. Його товариш із Запоріжжя поїхав у відрядження і дозволив у цей час пожити в своїй квартирі. Я приїхала до нього другого травня - після того, як у сусідній будинок влучив снаряд. 

У сина виявили рак шлунка. Зараз він проходить хіміотерапію. Я думаю, що це трапилося через нерви. У нього пів будинка розбито й гараж згорів. 

Мене шокує те, що відбувається з нашим містом. Там вже все розбито: школа, міська рада, житлові будинки. Росіяни не ввійшли в Оріхів, але щодня його обстрілюють.

У Запоріжжі також страшно. Тут також періодично бувають обстріли. Внаслідок одного з них загинув лікар, який мав робити операцію моєму синові. 

Мрію, щоб був мир і щоб мій син видужав та жив довго.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Оріхів 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій