Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Андріївна Бордунова

"Вкрадене дитинство не повернути вже"

переглядів: 55

Спали. Нас розбудив потужний вибух, здригнувся будинок, ми прокинулись у жаху і моторошному очікуванні що буде далі? Почали дзвонити батькам і дізнались, що дах,паркан та вікна будинку батьків вже не цілі... Перша ракета розірвалась о 4:30, 24.02.2022 неподалік будинку батьків. У сусідів пошкоджені будинки і весь квартал всипаний уламками та жахом. Зрозуміли що потрібно збирати валізу,почали та жах не відпускав. Через декілька годин я поглянула на зміст валізи та була вражена,бо в паніці поклала одну шкарпетку,шарф кофти, спідниці - зовсім не "тривожна віліза".Коли оговтались був вже ранок майже 10. Меншому синочку 3 місяці. Діти до садочку не пішли, на роботу ми також більше не вийшли, життя поділилось на до та після.

Труднощі є і до тепер,але найголовніше адаптуватися до нових умов життя, та прийняти те що як було вже не буде і потрібно будувати взагалі нові плани у нестабільності -жити по-іншому.

Відсутність електрики,газу майже пів року-це випробування, ще й коли на руках дитина 3 місяці від народження. Нестача ліків, замовляли через друзів, перевізників переплачуючи декілька разів від вартості.

Зараз не живемо разом,але на початку війни намагались бути завжди разом. Зараз дикретна відпустка,але я навчаюсь онлайн на маркетолога,щоб моя робота теж була онлайн.

Люди жертвуючи собою з під обстрілів вивозили родини,худобу, лишали вільні та відкриті автівки щоб ними скористались для евакуації люди. Це вражає. Фото маленького синочка нагадує про минуле, вкрадене дитинство не повернути вже!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 2023 Текст Історії мирних жінки зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло робота сім'ї з двома і більше дітьми діти перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій