Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Григорівна Христофорова

«Виїжджати було страшно: все навколо вибухало»

переглядів: 180

Моя сім’я – чоловік, донька, мама та свекруха. Ми виїхали, коли нас сильно бомбили. У нашому селищі були і поранені, і загиблі через війну.

В одній родині чоловік намагався прикрити собою дружину, його вбило. Іншого чоловіка так шокували вибухи, що він втратив свідомість і впав з балкона. Також загинула жінка похилого віку через поранення осколком.

Коли виїжджали, ми також забрали всіх тваринок: трьох собак, кота та шиншилу. Їхали в машині, прихилялись. Було страшно. Додому їздили за речами, пересилили страх. Проїжджали рідні місця, які нині перетворилися на руїни.

Не можна опускати руки, бо коли закінчиться війна треба допомагати людям. Врятувати всіх одразу не вийде, але людям потрібна підтримка. Коли святкуватимемо перемогу, я напечу пиріжків та буду всіх пригощати.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запорізька область 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій