Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Федорівна Крючкова

"Виїжджали через "Азовсталь" під обстрілами"

переглядів: 171

До війни я працювала в мережі магазинів косметики і миючих засобів. 24 лютого я пішла на роботу, взяла з собою дитину. Потім ми повернулися додому, переночували. Зранку 25 почалися знову обстріли. Я мешкала у мікрорайоні "Східний". Ми знову поїхали на роботу і вже додому не повертались. Весь час перебували в офісі разом з колегами.

Нам привозили один раз хліб, вода була до 5 березня, потім ми її добували самі: з калюж набирали, сніг розтоплювали. У нас була відсутність зв'язку, інформації, їжі. Було неможливо виїхати. Офіс наш знаходився за кілометр від "Азовсталі", ви можете собі уявити, що ми там пережили. Відсутність зв'язку – це було найгірше. Ми не мали ніякої інформації, що відбувається в Україні, і чому нас ніхто не рятує. Я не знала, що з моїми рідними, з друзями, зі знайомими. Коли знайшли випадково зв'язок, то вже володіли інформацією, як можна вибратися з Маріуполя.

Виїжджали на своїх машинах і на службових автівках. Як тільки випала така можливість, ми це зробили. Ми виїхали 21 березня. Їхали через "Азовсталь" по набережній під обстрілами. 

У мене зараз немає ні житла, ні роботи, ні коштів. Влаштуватися на роботу дуже складно, не дуже хочуть брати переселенців. Припускаємо, що доведеться їхати далі. 

Я думаю, що війна триватиме принаймні рік. Сподіваюсь, що ми все відбудуємо аби тільки закінчилася війна. Зараз планувати щось дуже важко. Головне - вижити.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари робота неповні сім'ї діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій