Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Володимир Качанов

«Виявляється, багато залежить від вдачі. Мені щастило багато разів»

переглядів: 478

Про початок війни я дізнався на робочому місці. Вже з перших днів напрочуд важко було знайти їжу, потім - виїхати з оточеного міста.

Дивує, скільки залежить лише від вдачі.  Пам'ятаю як мені видали талон на отримання гумдопомоги... аж через два тижні. Подумав, що не знаю, що буде завтра, а тут – два тижні! І цього ж дня на будівлю, де мали видавати допомогу, ворог скинув авіабомбу. Тепер гадаю, що залишився живий лише тому, що весь цей час мені щастило. Щастило більше, ніж комусь.

По воду я ходив до джерела. З їжею було складніше, доводилось економити. Інсулін, який мені необхідний, зберігав у термосі з холодною водою. Допомогали знайомі, друзі, а я - їм. На щастя, з моєю родиною все добре.

Від розпачу мене частково рятувала гітара: я грав, коли сутеніло. Нажаль, довелось її лишити, і зараз дуже не вистачає... Ще пам'ятаю, як знайшов старий радіоприймач. Придумав, як його оживити, знайшов єдину державну хвилю, де нарешті почув, що відбувається в країні. Бо довгий час чути було лише плітки. Тривав виступ Президента, в якому він також зазначив, що вкотре не пустили до Маріуполя гумконвой, але будуть пробувати ще. А моя мати навіть заплакала з того, що про наше місто пам'ятають.       

До війни я працював зварювальником-збірником виробів з металу у художній майстерні. Але ще раніше думав перейти до сфери ІТ. І ось - цей поштовх. Певно, якраз настав час.      

У мене є знайомий, який служив в Азові. Знаю, що він потрапив у полон. Але в мене є річ, яку мені подарував на Новий рік дуже давно. Я радий, що вдалось її забрати, як пам'ять. Сподіваюсь його ще побачити живим багато разів.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних чоловіки обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло робота внутрішньо переміщені особи Обстріли Маріуполя їжа 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій