Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віра Репецька

"Віру Іванівну поховали без труни і без свідоцтва про смерть"

переглядів: 46

Життя 60-річної Віри Репецької обірвалося у Маріуполі 15 квітня 2022 року. Віра Іванівна нездужала, але ліків та медичної допомоги у місті під обстрілами отримати було нізвідки…

Віру Іванівну поховали без труни і без свідоцтва про смерть

Віра Репецька народилася в селі Валерʼянівка Волноваського району Донецької області. Працювала на металургійному комбінаті у службі охорони.

У 28 років у неї виявили рак, Віра лікувалася з допомогою променевої терапії. Після 35-ти у жінки почала всихати нога і невдовзі Віра уже мала інвалідність першої групи. Потім додалися хронічні недуги – гіпертонія, панкреатит.

Коли почалася повномасштабна війна, Віра Репецька спершу переховувалася у власній квартирі на бульварі Шевченка. Сусіди допомагали їй із водою, ділилися їжею. 8 березня під час чергового обстрілу у будинок влучило кілька снарядів. Почалася пожежа, яка охопила квартири з 3 по 9 поверх. Віра Іванівна жила на другому.

«Люди почали виходити з будинку, але вона разом із ними не вийшла. Залишилася в кімнаті. 10 березня я дізналася, що будинок постраждав. Поїхала і забрала її до себе в Кальміуський район. Проте 26 березня у будинок на вулиці Монтажній також було влучання і спалахнула пожежа. Ми з донькою та Вірою Іванівною тоді ховалися у підвалі. Опісля пішли до моїх батьків», – розповіла невістка Оксана Репецька.

Усе пережите ще більше похитнуло здоров’я Віри. Отримати ліки чи медичну допомогу в Маріуполі тоді змоги не було. 15 квітня 2022 року Віра померла.

«Вона була доброю і веселою, мала багато друзів. Сама ростила сина і жила заради нього й онучки. Вона любила життя, любила свою сім'ю», – сказала Оксана.

Віру Іванівну поховали на маленькому селищному кладовищі – без труни і без свідоцтва про смерть. У неї залишилися син, невістка і внучка.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій