Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Софія Татара

"Віримо в перемогу, віримо в ЗСУ"

переглядів: 539

Татара Софія, 16 років, учениця 11-го класу КЗО "Українсько-Американський ліцей" Дніпровської міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе: Бухно Галина Миколаївна

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

Мабуть, у кожного в житті буває звичайний день. Саме такий день я запам'ятала на все життя... День, який не віщував біди; день, який перевернув моє життя з ніг на голову; день, коли мама забігає до тебе в кімнату і каже: «Доню, збирай всі необхідні речі, ми їдемо»; день, коли розпочалася війна.

З самого початку вся моя родина почала шукати інформацію в інтернеті, підписуватись на телеграмканали з найсвіжішими новинами та телефонувати рідним. У перші хвилини у мене не було жодних емоцій, я не розуміла, як себе поводити, що робити, поки не почула гучний вибух... Злість, стрес, паніка, страх, втрата впевненості!..

На початку повномасштабної війни я не розуміла, як росіяни можуть вбивати дітей, бути жорстокими, однак відсутність критичного мислення та боягузливість цього народу дали відповіді на усі мої запитання. Недаремно Тамара Горіха Зерня у творі «Доця» писала: «Поспіх, із яким мережі кинулися заміняти українські товари російськими, нагадує незграбні спроби замити кров на місці злочину», саме така ситуація відбувається на Півдні України. 

Наразі кожного дня ми змінюємось, починаючи від емоцій, почуттів і закінчуючи їжею, світоглядом. Змінюється все і всі.

Наведу яскравий приклад, влітку 2021 року моя родина з нетерпінням чекала поїздки за кордон, однак після початку війни ми зрозуміли, що наша солов'їна країна багата на квітучі сади, корисні копалини, неперевершені собори, місця, де не ступала нога українською людини. На даний момент я усвідомлюю, що ні за які гроші світу не можна купити щастя, посмішку на обличчі. Починаєш цінувати кожну хвилину, кожну секунду, проведену з родиною, згадуєш всі позитивні моменти. Розумієш, що не буде минулого життя, натомість — майбутнє. 

Зараз кожен з нас уявляє мир по-своєму. Для когось це стан спокою, для когось спокійне життя, однак для мене мир — це відсутність ворожнечі та війни, це відвоювання територій, які належать Україні, це наше майбутнє. Віримо в перемогу, віримо в ЗСУ!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дніпро 2022 Текст Історії мирних молодь діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій