Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Андрій Манько

"Він так нам допомагав. Він був справжній герой"

переглядів: 11

Донецька ОВА та Платформа пам'яті Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

49-річний Андрій Манько загинув 19 травня 2022 року внаслідок російських обстрілів міста Лиман.

Він так нам допомагав. Він був справжній герой

Андрій Манько до 2014 року жив у Донецьку. Після початку російської агресії проти України разом з родиною переїхав у Лиман. Там сім’я почала облаштовуватися. Завели свиней, птицю. Андрій працював шахтарем, доглядав господарство. Після повномасштабного вторгнення росії на територію України, у травні, ворожі обстріли Лимана ставали дедалі інтенсивніші, Андрій відправив свою родину на Івано-Франківщину. Але сам не поїхав.

«Він казав: «Я вже надто старий для того, щоби починати життя спочатку», – розповіла Галина Манько, дружина загиблого. 19 травня вона втратила зв’язок зі своїм чоловіком. А 21-го зателефонували сусіди і повідомили, що Андрій Манько загинув.

«Він допомагав сусідам принести газовий балон. Почався обстріл. А вони далеко від підвалу були. Він загинув. Не сам. Ще з ним люди загинули. Сім’я. Коли чоловіка не стало, мені дзвонили всі сусіди й казали: «Він так нам допомагав. Він був справжній герой». Мені так і у вайбері писали, багато людей так писали», – розповіла Галина.
В Андрія Манька, крім дружини, залишилося троє дітей.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2022 Текст Історії мирних чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій