Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Куропятник

"Він лежав обличчям до землі, без ноги"

переглядів: 24

66-річний Віктор Куропятник загинув 2 серпня 2022 року у Красногорівці на Донеччині. Чоловік потрапив під ворожий обстріл біля будинку своєї доньки.

Він лежав обличчям до землі, без ноги

Віктор – корінний житель Красногорівки. У Донецьку отримав освіту монтажника висотних робіт, та майже все життя працював водієм. Останні роки перед пенсією був монтером колії на місцевому вогнетривкому заводі.

«Він був людиною великої душі, найвідкритішим і найдобрішим. Не відмовляв нікому, хто звертався по допомогу. Разом із мамою, з якою прожили 45 років у шлюбі, виховали мене і сестру у любові, злагоді. Навіть коли ми подорослішали, тато тішив нас смаколиками і щиро опікувався», – розповіла Ольга, донька загиблого.

Незадовго до трагедії вона вмовила батьків перебратися до неї. Думала, у центрі міста буде безпечніше.

«2 серпня вранці ми з татом багато говорили. Потім він вирішив вийти на вулицю, сказавши перед тим: «Олю, ми все це переживемо». За 10 хвилин батька не стало», – розповіла донька.

Тоді ворог завдав чергового удару по місту. Російський снаряд влучив за кілька метрів від подвір’я.

«Коли вибігла на вулицю, одразу поглядом почала шукати чоловіка. Та побачила батька й не повірила своїм очам. Він лежав обличчям до землі, без ноги. Майже одразу я дізналася й про загибель чоловіка. Від потрясіння я вийшла посеред дороги й від болю кричала на весь голос... Я завжди казала, що знайшла чоловіка, схожого на батька. І одночасно втратила їх обох», – сказала Ольга.

Поховали Віктора 3 серпня на Софіївському цвинтарі Красногорівки. У нього залишилися дружина, доньки, онуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Красногорівка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери поранені обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій