Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Андрій Іванович Рибін

«Вийшов з підвалу, щоб нагріти дитині води – якраз у той момент прилетів снаряд»

переглядів: 103

Я жив зі своєю сім’єю в селищі Зарічне Краматорського району Донецької області. Працював тренером. 

Ми жили у приватному будинку. Мали запаси їжі, а по воду ходили до сусідів. Під час обстрілів сиділи у підвалі. Світла й газу не було. 

21 квітня я вийшов з підвалу, щоб нагріти дитині води на вогнищі. Якраз у той момент прилетів снаряд. Я отримав поранення. Ні швидка, ні поліція, ні рятувальники не могли приїхати через активні бойові дії. 

Я майже добу лежав поранений у підвалі. Втратив багато крові. Залишився інвалідом другої групи. У дитини також проблема – невроз. 

Наступного дня приїхали волонтери з Дніпра і відвезли мене в лікарню. Я дуже вдячний їм. Також дякую нашому старості Олексію Івановичу за те, що знайшов цих волонтерів. 

Зараз я з сім’єю мешкаю в Полтаві. Родичі допомогли з житлом. Шкодую, що не виїхали раніше. Ми вважали, що біда обійде нас стороною, однак помилилися. 

Мрію, щоб закінчилася війна і ми могли повернутися додому. Бо в гостях добре, а вдома все-таки краще.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Зарічне 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я житло непродовольчі товари люди з обмеженими можливостями діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій