Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валентин Михайлович Реміга

“Війна зруйнувала всі плани”

переглядів: 116

Валентин Михайлович чекає на перемогу України, щоб повернутись додому і почати відновлювати зруйнований будинок

Я з Оріхова, мій будинок розбили, тому був змушений виїхати з родиною у Запоріжжя. Ми знімаємо кімнату. До війни я жив непогано: в мене був дім, гараж, машина, можливість заробляти. 

24 лютого про початок війни я дізнався, коли був дома. Спочатку у нас ще була електроенергія та вода, нам її підключали. Потім, коли електриків вбило, мережі перестали ремонтувати. На цьому все закінчилось. 

Раніше у нас було хороше жити, але через війну я втратив майже все. У мене в селі була невеличка пасіка, її одразу захопили росіяни. Вони там з першого дня будинок зруйнували: розбиті вікна, вибиті двері, побиті осколками стіни.

Мене шокувала війна. Кому вона потрібна? Українцям вона взагалі не потрібна. Ми жили, працювали, щось заробляли, щось відкладали, якісь плани були. І це все зруйнували російські загарбники.

Поки я був в Оріхові, була гуманітарна допомога, тому моя сім'я не зіткнулась з гуманітарною катастрофою.

Я виїжджав з міста на власному автомобілі. Я забрав з собою свого кота. Багато людей, виїжджаючи, вивозили з собою своїх домашніх тваринок, кішок, рибок, собак.

Поки я не жив у Запоріжжі, то не так боявся обстрілів, хоча в Оріхові багато людей постраждало. 

Ми з моєю сім'єю чекаємо нашої перемоги, а потім будемо все відбудовувати. Ми, українці, працювати не боїмося, так що я думаю, що ми все відбудуємо. У майбутньому сподіваюсь повернутись додому.  

Я не знаю, коли може закінчитись війна. Хочеться, щоб до кінця літа. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Оріхів 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій