Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Філіп Курищенко

"Війна значно змінила мене, тому що я став цінувати все, що в мене є"

переглядів: 161

Курищенко Філіп, 15 років, учень 9-Б класу КЗШ №61, м. Кривий Ріг

Вчитель, що надихнув на написання есе: Медяник Алла Юріївна

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

Зранку я дізнався про війну від мами з татом. Мама мене розбудила і сказала, що почалася війна. І ми всі залишилися вдома. Ще десь один місяць ми залишалися в Кривому Розі. Потім нам довелося виїхати.

Ми поїхали до Польщі, з Польщі до Німеччини, у Німеччині нам довелося переночувати за власні кошти і я сказав мамі, що треба їхати кудись далі, тому що нас там не змогли влаштувати. Наступного ранку ми сіли в потяг та поїхали до Нідерландів. Ми прибули в Амстердам, нас повезли до розподільчого центру для біженців. Потім нас розмістили у спортзалі на два дні, де ми познайомилися з людьми, які зараз нам як рідні. А через два дні нас перевезли до міста Venlo. І тут… Тут було гарне житло, і ми залишилися. Потихеньку до нас з’їжджалося багато людей, і нас стало 150 чоловік.

Війна значно змінила мене, тому що я став цінувати все, що в мене є. Коли мені виповнилося 15, я пішов офіційно працювати і зрозумів, що гроші не так легко заробляти. Але на подив мені сподобалося, в нагоді стала моя англійська мова.

Це все дуже добре: мої зароблені гроші, гарні міста, залізниці за кордоном, але сім’я – це найкраще, що може бути в людини, і це не можна втрачати. Мені б дуже хотілося побачитися з рідними та друзями, але я розумію, що зараз це зробити небезпечно. За цей весь час я зрозумів, що таке життя…

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кривий Ріг 2022 Текст Історії мирних молодь переїзд безпека та життєзабезпечення діти перший день війни 2022 Біженці Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій