Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Рудь

"Війна нарешті закінчиться і багато людей отримають довгоочікуване справжнє щастя"

переглядів: 125

Рудь Катерина, 15 років, учениця запорізької загальноосвітньої школи I - III ступенів № 4, м. Запоріжжя

Конкурс есе "Один день"

Коли почалась війна, мені виповнилось сім років. Це був звичайний день. Ми з батьками їхали в автобусі. Почувши від них слово «війна», я відчула страх. Навіть нічого не усвідомлювала, тямки не мала. Просто дитина. Звичайне дитинча, яких тисячі по всій країні. Я уявити не могла, що це в нашій країні відбувається. Десь зовсім поруч з нами, якихось 200 – 300 кілометрів.

Я не бачила війни на власні очі, тільки в книжках та інтернеті. Почала згадувати розповіді про Велику Вітчизняну війну. Хоч вона була дуже давно, але, вивчаючи історію нашої країни приходить розуміння того, що війна – це завжди і великий біль, і нестерпні страждання. Побачила по телевізору людей, природу. Усе стогне, страждає.

Війна – це постійно горе, поламані долі, покалічені душі дорослих та дітей, а найстрашніше – смерть.

Адже все в нашому житті можна змінити, окрім смерті людини.

Пройшло вже понад сім років. Зараз потрошку почали забувати, що відбувається на Сході нашої держави. У всіх свої постійні справи, домашні турботи, а зараз ще й з’явився COVID - 19. А так хочеться, щоб люди могли спокійно пересуватися вулицями, нічого не боятися, жити в мирі та злагоді. На мою думку, мир повинен бути й у власній душі. Кожна людина має зазирнути у свою душу, зрозуміти для себе, які моральні цінності для неї є найголовнішими. Адже не важливо, якою мовою ти розмовляєш, в якому куточку країни живеш: у місті чи селі, на заході чи на сході, головне – завжди бути терплячим не тільки до своїх близьких, рідних, а й до всіх. Шанобливо ставитися одне до одного.

Якщо кожен буде жити в злагоді із собою, то зуміє збудувати спокійний, безпечний, щасливий світ для всіх.

Сьогодні кінець вересня. Сиджу біля вікна, помічаю останні в цьому році теплі, ласкаві промінчики сонця. На душі також тепло, затишно.

Я поза всяким сумнівом знаю, що після заходу сонця наступає світанок. А який він буде: теплий і ніжний або лютий і безжалісний? У цей момент непохитною виявляється надія, що війна нарешті закінчиться, а з нею багато людей отримають довгоочікуване справжнє щастя.

Щастя не від кількості грошей, будинків, машин, а від того, що навколо спокій, злагода, взаєморозуміння. І у нашій Україні, кінець – кінцем, наступить довгоочікуваний мир!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 безпека та життєзабезпечення діти перший день війни 2021 Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій