Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Нагорняк

«Війна – це смерть, розруха, горе»

переглядів: 563

Нагорняк Анастасія, 14 років, «Невська гімназія» Красноріченської селищної ради Луганської області, село Невське

Есе «День, коли для мене почалась війна»

Що таке війна? Цікаве питання, а відповідь на нього дуже страшна. І все ж таки, що таке війна, для чого вона потрібна? «Війна – це смерть, розруха, горе». Але це з одного боку, а ще й є інший бік для тих, хто її розпочав. Комусь потрібні території, родючі землі, вода чи корисні копалини, хтось хоче збагатитися, примножити свої статки. Від цього страждають невинні, в першу чергу це жінки, діти та старі люди.

Що ж таке війна? Війна – це лише слово, але воно й досі не зовсім зрозуміле мені, тому що я майже її не бачила, хоча живу в Луганській області, з війною як з такою не зустрічалася. Коли почалась війна на території Донбасу у 2014 році, мені було лише сім років, і я цього не розуміла.

А коли почала підростати, думка про те, що на території України проходить АТО, вже дуже тісно стала частиною моєї свідомості.

Напевно, перший раз я усвідомила, що Україна знаходиться у стані війни, коли я разом зі своєю сім’єю поїхала до міста Рубіжного і там на залізничному вокзалі побачила, як на платформі вантажили військову техніку: танки, БТРи, КрАЗи і багато таких машин, що я й не знаю їхньої назви.

Саме в цей момент, коли я побачила дула танків і БТРів, на яких були надіті чохли, я усвідомила всю серйозність ситуації, в якій опинилася наша країна.

Можливо, саме в цей момент я подорослішала і стала більш серйозніше відноситися до всього, що мене оточує, я стала дивитися новини, слідкувати за ситуацією, яка відбувається  в нашій країні, в інтернеті. Саме тепер я повністю зрозуміла значення слів: служити за контрактом і волонтер.

Кожна людина повинна не тільки задуматись, але й зробити що-небудь заради спокою на землі, адже найбільше в світі щастя – це мир.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2014 2021 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій