Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Гаяне Оганесян

"Війна - це слово, почувши яке, моє серце б’ється швидше, а душа хоче плакати…"

переглядів: 223

Оганесян Гаяне

Есе "Один день"

Коли для мене почалася війна?

Війна - це слово, почувши яке, моє серце б’ється швидше, а душа хоче плакати…

Люди в сучасному світі все частіше це розуміють , і це не може не радувати. Зміни починаються з розуміння, адже єдине, що ми насправді можемо змінити - це ми самі. Чим більше людей буде розуміти, що у війні немає абсолютно нічого важливого ,та що війна - це механізм вбивства, тим менше будуть застосовуватися насильницькі методи вирішення конфліктів.

Війна несе смерть і горе, злидні, війна руйнує долі не тільки окремих людей, а й цілих народів.

Якщо вдуматися в ці слова, стане зрозуміло, що війна по суті своїй - антилюдські явище. Немає і не може бути ніякого виправдання війні. Коли для мене почалася війна? Війна почалася із першою звісткою про смерть українського сина…Кошмарний був день,коли в одну мить увесь світ перевернувся , та з кожним днем, читаючи новини , по тілу бігали мурашки. В один момент я вже перестала читати новини ,адже психологічний стан людини не може витримати таку напругу.

Дуже боляче, коли хтось намагається зруйнувати ваш будинок ,який будували ціною в життя наші предки. Коли на власні очі бачиш та усвідомлюєш історичні події – є одне бажання заплющити очі й прокинутися від цього страшного сну.

Якщо б думки і сили людства перестали витрачатися на війну, ми за одне покоління змогли б покласти край бідності в усьому світі , - стверджував Бертран Расселл. Ми,люди, забули, що об'єднавшись, можемо все: перебороти зло, повернути Батьківщину нашої мрії, бути щасливими..

Спасибі за мирне небо над головою, за щасливе дитинство нашим воїнам, державі!

Я багато читаю літератури про воєнні роки та думаю про подвиги людей. Вони завжди залишаться в моїй пам'яті. А образи воїнів, що постають зі сторінок книг і реальних подій, нагадують мені про те, яким повинен бути справжній громадянин, нагадують про цінності, про гідність, про ті моральні принципи, яким ми повинні бути вірні в будь-яких обставинах. Український народ показав усім, на що здатний справжній захисник заради своєї Батьківщини.

Ми знаємо, що народ гине, коли забуває свою історію, своїх героїв, і я хочу сказати, що в нашій країні ніхто не забутий і ніщо не забуте. Ми пам'ятали, пам'ятаємо і будемо пам'ятати тих, хто пролив кров за мир на нашій землі.

Ми будемо передавати поколіннями розповіді про подвиги, подвиги воїнів, будемо виховувати своїх дітей так, щоб пишалися тим, що вони - українці, і пам'ятали про тих,хто віддав життя за кращу долю народу, завдяки яким живуть у вільній і сильній країні – Україні!

Хто б що не казав, але кожен громадянин переживає великі страждання, біль і зневіру , які хочуть породнитися з нами,ми боремося , боремося і залишаємося позитивними ,заради наших дітей, молоді, пам'яті наших героїв— Прометеїв наших днів!

Якщо говорити особливо про мене,то мені допомогла поезія: Так! я буду крізь сльози сміятись, Серед лиха співати пісні, Без надії таки сподіватись, Буду жити! Геть думи сумні! Леся Українка власним прикладом стійкості й нездоланності жіночого серця,з мужнім характером закликає нас не здаватися! Усе у наших руках,я вірю в мирне і безтурботне життя, адже ми цього варті, ми не маємо права йти проти законів природи і забирати або вирішувати долі інших націй, усі національності мають право бути вільними, незалежними, відкритими до співконтакту.

Моя велична та дещо фантастична мрія - щоб народилася незламна любов між націями і домінували тільки добрі і позитивні аспекти у міжнародних відносинах.

Потомки Кобзаря мають одну ціль – продовжувати піднімати національну гідність й зберігати й виконувати Заповіт. Нехай буде мир — і на обличчі українців сяятиме тепла, відкрита й щира посмішка!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2014 2021 Текст Історії мирних діти обстріли безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій