Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Михайло Шевченко

"Від їхніх тіл залишилося декілька кісток"

переглядів: 16

Донецька ОВА та Платформа пам'яті Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

15 березня 2022 року російські військові обстріляли провулок Купріна у Маріуполі. Виникла пожежа в одному з будинків. Там загинув 37-річний Михайло Шевченко та його мама Любов.

Від їхніх тіл залишилося декілька кісток

Михайло народився у Маріуполі. Навчався в місцевій школі, згодом вступив до коледжу водного транспорту в Ростові-на-Дону. Був моряком, старшим помічником капітана. Регулярно ходив у рейси. Любив грати у футбол, цікавився автомобілями, мріяв вирушити у навколосвітню подорож.

Зі свого останнього рейсу в море Михайло повернувся за кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну.

Він мешкав на проспекті Миру в Маріуполі, але часто навідував батьків, які жили в будинку, що знаходився в провулку Купріна.

15 березня 2022 року Михайло був там із мамою, коли російські військові обстріляли провулок із реактивної системи залпового вогню «Град». Будинок спалахнув.

Михайло та його мама Любов згоріли. Від їхніх тіл залишилося декілька кісток…

«Мені дуже не вистачає мого друга, надійного товариша. Він був щедрим, веселим, компанійським, сміливим», – розповів про Михайла товариш Олександр Онищенко.

У Михайла Шевченка залишилися батько Анатолій, сестра Тетяна, племінники та друзі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій