Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Анатоліївна Скопіна

«Від вибуху у нашому будинку вилетіли вікна та двері»

переглядів: 151

Рятуючись від постійних обстрілів, Ірина Анатоліївна переїхала з Донецької області у Дніпро

Я хворіла вдома коронавірусом, коли почалась війна. Близько п’ятої ранку стався вибух десь між Дружківкою та Краматорськом, а невдовзі вдарили по міському аеродрому. У цей момент я запідозрила щось неладне, тому в телефоні почала шукати новини, у яких прочитала, що почалась війна. Мені було важко опанувати свій страх.

Над моїм будинком збили ракету, і від ударної хвилі у нас повилітали вікна, двері, попадали меблі. Тяжко бачити, коли у такі моменти твоїх знайомих лікарі витягають з того світу.

Я була розчарована в людях, які давно виїхали в росію і яких я вважала своїми друзями. Вони не вірили моїм словам про дії росії і по-іншому трактували ситуацію.

З початком війни багато крамниць у місті закрилося, тому я бігала в пошуках, де можна придбати продукти, воду й зняти гроші.

Проблеми лягли тягарем на нас, і нам треба було їх вирішувати: ми вистоювали великі черги в крамницях, банках та за водою.

Війна розлучила всю мою сім’ю: ми з мамою й котом виїхали в Дніпро, невістки з дітьми - за кордон, сини - на західну Україну. Пів року я не бачила своїх дітей та онуків через війну.

Приємний момент під час війни - це ставлення людей у Дніпрі до переселенців. Ми приїхали у чуже місто, де всі готові були нам допомогти.

У мене є кусочок заліза з ракети, якими нас обстріляли у 2015 році. Я не хочу мати таких речей більше, бо вони нагадують про війну.

Роботи зараз у мене немає, бо держава розірвала з нами трудовий договір. До війни я працювала вихователем у дитячому садочку.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецька область 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода житло робота літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи їжа розлука з близькими 2022 Біженці Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій