Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Шабанова

"Від побаченого жаху я почала кричати"

переглядів: 60

3 березня 2022 року Людмила Шабанова з чоловіком Валерієм та іншими сусідами ховалися від ворожих обстрілів у підвалі будинку в селищі Ворзель на Київщині. На територію біля дому зайшла російська армія. Окупанти кинули у підвал димову шашку. Дочекалися, поки люди почали виходити, а тоді відкрили вогонь. Людмилу поранили в ногу, а її чоловіка Валерія – в спину. Від отриманих травм наступного дня жінка померла.

Від побаченого жаху я почала кричати

«Вони стріляли по лежачих. Не знаю, як у мене не попало… Коли від побаченого жаху я почала кричати, хтось із російських військових віддав наказ зупинити стрільбу. Але запізно…» – розповідає сусідка Тетяна Денчік, яка того дня втратила сина Ігоря. .

Людмилі Шабановій було 58 років. Вона родом з міста Яготин Київської області. Працювала в селищі Ворзель. Мешкала з чоловіком у гуртожитку. Останні роки жінка була двірничкою у санаторії «Ворзель». Співала у ворзельському хорі «Перевесло».

Сусіди та знайомі згадують про Людмилу, як про веселу і працьовиту людину.

«Всі у Ворзелі називали її Люся. Вона дуже весела, добра, працьовита людина. Приходила на допомогу, коли її попросиш. Гарно співала», – каже сусідка Тетяна Денчік.

У той день, коли Людмила отримала смертельні поранення, сусіди занесли її назад у підвал. Однак наступного дня їй стало дуже зле… Її тіло винесли у двір. Поховали в один день із 15-річним Ігорем Денчіком. Чоловікові Людмили Валерію, якого також поранили, вдалося вижити. Зараз він проходить реабілітацію.

У Людмили Шабанової залишився чоловік, діти й онуки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ворзель 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій