Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Фількевич

"Від осколкового поранення в голову жінка загинула миттєво"

переглядів: 38

42-річна жителька Маріуполя Вікторія Фількевич разом із молодшим сином жила в мікрорайоні Східний, який російські військові накривали вогнем із перших днів повномасштабного вторгнення. Зранку 24 лютого 2022 року син залишився вдома, а Вікторія разом зі знайомим поїхала на роботу на комбінат «Азовсталь».

Від осколкового поранення в голову жінка загинула миттєво

Знайомий був за кермом. Вікторія – на пасажирському сидінні. Російські військові обстріляли автівку на заправці. Від осколкового поранення в голову жінка загинула миттєво. Вікторія стала першою жертвою повномасштабної війни серед понад 250 загиблих співробітників МК «Азовсталь».

«Це було так страшно! Вранці від Дирекції охорони праці прилетіло повідомлення, що Віка загинула. Коли кажуть «війна», це поки що просто слова, а коли гине добре знайома, з якою вчора спілкувався, лаявся, мирився, сміявся, це – як пірнути у крижану воду», – пригадала колега Тетяна Амеліна.

«Це був шок. Молода, ніжна, добра, квітуча. Чуйна і грамотна колега. Любляча мама. Величезна втрата», – додала знайома загиблої Вікторія Жиляєва.

Вікторія Фількевич народилася в Маріуполі. Самотужки виховувала двох дітей. Донька із чоловіком і сином жили окремо. Вікторія опікувалася молодшою дитиною. Працювала розподільницею праці в цеху експлуатації Управління залізничного транспорту металургійного комбінату «Азовсталь».

«Віка була чудовою людиною, доброю, чуйною, веселою, активною, життєрадісною, доброзичливою. Ми дуже тісно спілкувалися по роботі», – пригадала колега Неля Сулешко.

«Вона завжди йшла на зустріч, з нею завжди можна було щиро поговорити», – додала Олена Бубенко.

У Вікторії Фількевич залишилися двоє дітей та онук.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій