Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анжела Амельчакова

"Від авіаудару будинок обвалився і людей засипало"

переглядів: 47

Анжела Амельчакова загинула 22 березня 2022 року разом із донечками Марією і Софією під завалами багатоповерхівки на вулиці Московській, 61 у Маріуполі. Там вони переховувалися у підвалі від обстрілів. Унаслідок авіаудару будинок обвалився і людей засипало.

Від авіаудару будинок обвалився і людей засипало

Анжелі було 35 років. Вона закінчила Горлівський інститут іноземних мов Донбаського державного педагогічного університету, навчалась на кафедрі «Теорія та практика перекладу». Мешкала з родиною у Маріуполі. Давала індивідуальні уроки англійської та німецької. Любила вишивати хрестиком, створила багато вишитих картин на різну тематику.

«Ми навчалися в одній групі у Горлівці, два роки жили разом, орендували квартиру. Анжела була доброю і світлою людиною. У квітні 2010 року одружилися з Олексієм, народили двох чудових донечок: Марію та Софію. Дівчатка захоплювалися танцями, Софія грала у театрі. Анжела була дуже домашньою, обожнювала свій дім і сім'ю, до нестями любила собак», – розповіла Юлія Деркач, подруга загиблої.

В Анжели залишилися чоловік, рідний брат і батьки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких житло сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій