Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Федір Сокол

"Вибухом знесло стіну веранди, пошкодило дах"

переглядів: 14

74-річний Федір Сокол загинув 10 березня 2022 року у своєму домі, що у мікрорайоні Бобровиця на північній околиці Чернігова. Близько 10.00 прилетів снаряд і розірвався на подвір’ї між сараєм і верандою, де й перебував чоловік. Вибухом знесло стіну веранди, пошкодило дах. Федора посікло осколками. Він загинув на місці.

Вибухом знесло стіну веранди, пошкодило дах

«Зранку я зібрав усі телефони, павербанки і поїхав велосипедом підзарядити їх у районній лікарні, що за кілька кілометрів від нас. Там був генератор. Тато залишився вдома один. Потім працівнику лікарні подзвонив брат – мій сусід, і повідомив, що батько загинув. Мене врятувало те, що був не вдома», – пригадав син Юрій.

Загиблого Федора забрали працівники ритуальної служби, хоча у ті дні через потужні обстріли вони рідко приїжджали на Бобровицю. Тиждень тіло пролежало у морзі.

18 березня 2022 року Федора поховали на старому цвинтарі у Ялівщині.

Він був родом із хутора біля села Виблі на Чернігівщині. Згодом переїхав до Чернігова. Разом із сестрою перевезли будинок із села і зібрали його в мікрорайоні Бобровиця. Дім мав два входи: в одній частині жив Федір із дружиною та дітьми, в іншій – його сестра.

Федір працював водієм тролейбуса, був вантажником на фабриці «Сіверянка». Згодом відкрив власний кабінет, де до самої пенсії ремонтував взуття. Потім багато працював по господарству.

Коли почалося повномасштабне вторгнення ворога, Юрій вивіз батьків до будинку сестри, ближче до виїзду з Чернігова. Дім розташовувався під горою і мав гарний підвал, тому родина вважала, що там безпечніше.

«Я поїхав додому збирати речі, аж раптом приїжджає племінник з моїм батьком і каже, що той хоче залишитися тут, вдома. Отак з ним залишився і я», – сказав Юрій.

У Федора Сокола залишилися дружина, двоє дітей, онуки й інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Чернігів 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій