Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Іванов

«Вибухи наближались до будинку. Ми ховались у підвалі, спали в коридорі»

переглядів: 222

Ми жили у Харкові з дружиною, одинадцятирічною донечкою і дворічним синочком. Якраз перед його народженням ми переїхали у нову квартиру, були дуже щасливі і нам здавалося, що нічого не віщувало лиха.

Ранок 24 лютого почався з дзвінка родича, який повідомив, що все змінилося: росія оголосила нам війну. З того моменту ми багато разів ховалися в підвалі, спали в коридорі, багато часу стояли в чергах за продуктами. Доводилося довго шукати памперси для дитини, в цілому на всьому заощаджувати, бо грошей на той момент було дуже мало. Навіть наш малюк, який не вмів розмовляти, був вражений обстрілами. Він збуджено вказував на вікно і казав: «Бах!»

 Коли вибухи наблизились до нашого будинку і були такі сильні, що підлога хиталась під ногами, ми вирішили поїхати до знайомих на Черкащину. Дорога відняла багато сил і часу, але вразило те, як зовсім незнайомі люди нас зустрічали, допомагали продуктами, речами, дитячими іграшками. Тут ми поки що у безпеці.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення діти внутрішньо переміщені особи 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій