Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Володимирівна Добронрав

"Весь час було чути вибухи, постріли"

переглядів: 159

Добронрав Вікторія Володимирівна, учениця Слов'янської ЗОШ №10

Війна. Скільки втрат зазнала наша країна. Безліч сімей були зруйновані. чий то батько або син віддали своє життя за цілісність і незалежність нашої країни, нашої батьківщини. Ці дні залишаться назавжди в нашій пам'яті.

Мені було сім років коли в нашому місті поселилися війна. Люди були до остраху налякані. Але поступово вони стали звикати до подібної обстановці

На той час моя сім'я виїхала в передмістя. Кожен день були чутні звуки як вибухають гранати. Увечері можна було спостерігати яскраве світло сигнальних ракет.

Пам'ятаю як то раз вранці, я вийшла гуляти зі своїми подругами по сусідству. Ми бігали, сміялися, але за кожною
посмішкою переховувався страх.

На дворі була сонячно і тепло, птиці наспівували різні пісні, ми сиділи в саду і грали в різні ігри. Але за одну мить наші веселощі закінчилося. І замість сміху на наших обличчях з'явилися сльози... Цей день назавжди залишиться в моїй пам'яті, день коли в моє місто захопили.

Пролунав гучний вибух. Всі наші іграшки впали на підлогу. Все ніби застигло на мить. Різко тишу змінило виття собак, батьки вибігли на вулицю з жахом в очах. Нас схопили за руки і швидко повели в підвал.

Все моє тіло пробирає дрож. З очей ручеєм потекли сльози. Вибух за вибухом. Земля почала дрижати, зі стелі сипалася побілка. Шум, крики все немов в тумані. У небі з'явилися гвинтокрили. На всю округу стояв рев винищувача. Поникші батьки молилися, щоб діти були живі.

Весь час було чути вибухи, постріли. Навколо була напружена атмосфера. Страх не покидав мене, а з очей не переставали текти сльози.

Тільки з настанням темряви поступово постріли почали частішати, а з часом і зовсім припинилися. Тієї ж миті моя родина зібрала речі і покинула місто, заради нашої безпеки.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2014 2021 Текст Історії мирних молодь переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення діти внутрішньо переміщені особи Конкурс есе 2021 окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій