Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Дмитрівна Безгіна

«Увечері виходиш, сідаєш і дивишся – дим з усіх боків»

переглядів: 612

До війни було нормальне життя. Ми ходили на роботу, їздили в Луганськ. Зараз цієї можливості немає. На кілька місяців ми з дитиною виїжджали, потім повернулися.

Спочатку в Макарові розбомбили будинки, у мене там свекруха. Снаряд влучив їй в город. Відключалися українські канали, не стало світла. До 1 липня 2014-го ми продовжували ходити на роботу. Було літо, спека, не було де набрати води.

Ми отримували допомогу від Червоного Хреста, мамі давали від Фонду Ріната Ахметова.

Через війну повністю все змінилося. Що значить без світла? Це без холодильника, без нічого.

Практично всі магазини не працювали, тільки возили хліб. Багато не купиш, бо холодильник не працював, готували тільки на день. У нас був генератор, але важко було купити бензин. Ми включали телевізор, щоб хоча б подивитися, що відбувається навколо. Увечері виходиш, сідаєш і дивишся – дим з усіх боків.

Увечері виходиш, сідаєш і дивишся – дим з усіх боків

Але я не хочу нічого забувати. Коли таке забувається – це недобре. Був такий епізод, коли обстріляли Станицю. Ми розуміли, що щось буде відбуватися, і напередодні виїхали. Об’їзними шляхами дісталися в Старобільськ. По дорозі заїхали в Біловодськ, зайшли в магазин, а там світло горить, холодильники працюють, морозиво є. Зараз це здається диким, але було відчуття, що ми років зо два не бачили світла, ніби здичавіли. Люди ходять, займаються своїми справами, магазини працюють. Це було настільки дико... Забувати цього не варто.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2014 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій