Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Олександрівна Лазовська

«Вдома в’яжу носочки для наших хлопчиків з тероборони»

переглядів: 86

Я проживала в місті Донецьк. У мене інвалідність багато років, тому веду домашній спосіб життя. В 2014 році почалися обстріли. Це було страшно, жахливо, ми не знали що робити.

Ми поїхали буквально відразу. Почали стріляти у травні - у день виборів президента. А ми виїхали в кінці липня - десь місяць там побули. Навіть не думали, що буде все так серйозно.

Я переїхала до Запоріжжя. Ми думали тоді, що їдемо ненадовго, але тут живемо вже вісім років. Я проживаю тут у гуртожитку для переміщених осіб.

24 лютого я прокинулася, і сусіди мені сказали, що війна. Бомблять Київ. Звісно, було дуже страшно.

На початку не було ліків, були зачинені аптеки - не всі, але складнощі були. Згодом нас перестав обслуговувати міський центр для переселенців, де ми брали одяг та взуття. Тепер не можемо це робити, шукаємо самі.

Я самотня: чоловіка в мене немає, тільки є знайомі у Дніпропетровській області. Ми спілкуємося. Батько зі мною в Запоріжжі. Всі інші родичі в Донецьку - не захотіли виїжджати.

Ми допомагаємо, чим можемо. Я от вдома в’яжу носочки для територіальної оборони - щоб хлопці не замерзали. Ми у них віримо, віримо в перемогу і чекаємо на неї.

Війна вже довго йде. Звісно, хочеться, щоб швидше скінчилася, але коли - навіть не знаю.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари люди з обмеженими можливостями внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій