Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Олексіївна

«Вдень постійні тривоги, ґул літаків, попадання в якісь об'єкти, пожежі. А з початком темряви місто замирало»

переглядів: 81

Життя в прифронтовій зоні це небезпечно. Ми півтора місяця жили в постійному страху. Вдень постійні тривоги, ґул літаків, попадання в якісь об'єкти, пожежі. А з початком темряви місто замирало. Світло вмикати не можна було. Починалися обстріли. Чути було дуже сильно. Ми проживали на четвертому поверсі, тому ховалися в прихожій. Після кожного обстрілу, коли з'являвся зв'язок, телефонували родичам, щоб дізнатися чи все гаразд. Наприкінці березня 2022 року багато людей почали виїзжати, особливо, після обстрілу вокзалу в Краматорську.

Ми вагалися їхати нам чи ні. Але становилось все гірше. Закрились АТБ, нова пошта, підприємства. Вночі взагалі ми не могли спати на ліжках, бо серед ночі починалася тривога і вікна озарялися світлом. І нам казалося, що близько, але потім дізнавалися, що на другому кінці міста або в районі були обстріли. Останні декілька ночей перед евакуацією ми спали на матрацах в прихожій. Їсти було складно приготувати, бо за вікном стояв постійний ґул. Так ми вирішили залишити рідну домівку.

Дуже важко було у 2014 році. Коли місто залишилось без води. І було всього 2 скважини. А в нас маленька дитина 3 років. Потрібно було по декілька годин стояти в черзі разом з дитиною. А це було літо - дуже спекотно - і деяким людям ставало погано і вони втрачали свідомість. І ще був випадок, коли обстрілювався мост і прилетіло зовсім близько. Вдалося сховатися в підвалі. Це вже в 2022 році. В 2014 році пів року були без водопостачання.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Покровськ 2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення вода діти
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій