Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександра Пісна

"В Україні майбутнього пануватиме справедливість, інновації та глибокий дух національного об’єднання"

переглядів: 10

Пісна Олександра

Група Ф-М-1-1, ВСП Роменський фаховий коледж Київського національного університету імені Вадима Гетьмана

Вчителька, що надихнула на написання – Бондаренко Людмила Федорівна

Моя Україна майбутнього

У кожного з нас одна єдина Батьківщина. Особисто у мене - Україна, і я про це ні секунди не шкодую. Адже я народилась в найкращій у світі країні. Я щиро люблю її привітних та щедрих людей, її родючі землі і безмежні простори, горизонти. Вічними символами моєї Батьківщини стало блакитне безхмарне небо і золоті пшеничні поля. Багата українська природа не залишає байдужим жодного мого співвітчизника або гостя моєї країни. Я впевнена, що наша держава має велике майбутнє.

Та якою ж я бачу Україну в майбутньому? Як кажуть, майбутнього без минулого і теперішнього не буває. Звичайно ж, Україна й сьогодні велика держава. І про це можна розповідати нескінченно. Так само можна міркувати і про майбутнє нашої країни. Щодо мене, то насамперед я хотіла б, щоб наші співвітчизники стали щирішими, добрішими та привітнішими, щоб вони поважали і любили свій рідний край, а Батьківщина відповідала їм взаємністю.

Я вважаю, що кожен з нас повинен принести хоча б маленький вклад в нашу перемогу над ворогом та насамперед над собою. Незважаючи на вік, стать, расу і тому подібне. Всі люди, які проживають на території України на даний момент та мають українське громадянство обов’язково повинні щось робити для вдосконалення Батьківщини.

Майбутня Україна для мене - це світла перспектива, де процвітає справедливість, інновації та глибокий дух національного об’єднання.

Я бачу країну, де освіта стає ключем до розвитку, де кожен громадянин має рівні права, можливості та найголовніше - обов’язки, відчуває відповідальність за долю своєї країни.

У моїй країні майбутнього корупція та нерівності втрачають свою силу перед потужнім потоком позитивних змін. Тут процвітає підтримка та піднесення громадянського суспільства. У такій Україні панує толерантність, солідарність та взаємоповага між людьми.

Не можливо забути про природу. Ми як ніхто повинні її зберегти, оскільки вона приносить нам фінансові та естетичні досягнення. Також , не потрібно забувати про лікувальні властивості нашої природи. До сих пір на заході України і не тільки є знахарі, мольфари, гадалки і т.д , які вважають, що лише трави можуть цілком вилікувати духовний та фізичний стан кожного.

Головними рисами кожного народу є традиції та національні звичаї. Україна ні в якому разі не повинна втратити свої шаровари, вишиванки, різнокольорові стрічки, музичні народні інструменти, свої танці, завзятий настрій і український дух. І найголовніше те, що ми ні в якому разі не повинні перетворювати наші цінності та культурні досягнення на те, з чого можна знущатися та насміхатися. Кожен з нас повинен відстоювати початкове значення традицій, не давати переписувати історію в тому числі.

І зараз найголовніше.......УКРАЇНЦІ. Це те, що нам буде найскладніше зберегти. Чому ? Тому що, на жаль, за “допомогою” наших ворогів, багатьом з народу довелося покидати рідний дім та землю. Вчити нову культуру та її звичаї. Насправді, це - сумно. Але, я вірю – в українців майбутнього є віра в свою можливість перемогти, можливість бути щасливими, попри всі негаразди. Можливо, я дуже багато мрію та змальовую майбутнє надто ідеальним. Для того, щоб досягти такого рівня, потрібно дуже багато працювати, переймати провідний досвід інших країн. Але якщо вважати, що в майбутньому буде «ще гірше», то воно так і буде.

Якщо ми будемо байдужими до усього, що відбувається навколо нас, то ніколи не зможемо збудувати щасливе майбутнє. Тому якщо ми хочемо бачити свою рідну країну духовно, культурно, політично і економічно розвинутою державою, яка буде спроможною відстоювати свої особисті інтереси в будь-якій міжнародній сфері, ми повинні розвиватися самі, тим самим розвиваючи рідну країну, не бути байдужими до майбутнього і докладати до цього якомога більше зусиль.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ромни 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій