Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лілія Володимирівна Маменко

«В одному купе їхало дванадцять осіб»

переглядів: 121

Мені 25 років. До 2014 року я жила в Докучаєвську, а потім виїхала з мамою, сестрою та її чоловіком у Запоріжжя. Мені тоді не хотілося виїжджати. Я планувала навчатися. Але все ж таки погодилася на переїзд. У Запоріжжі, замість того щоб навчатися, пішла працювати. У Докучаєвську залишилися батько та родичі.  

Зараз у мене вже є двоє дітей. 24 лютого мені зателефонувала бабуся, вона плакала. Від неї я дізналася, що почалася війна. З першого дня війни я залишилась без роботи, бо боялася залишати дітей. Приємно, що знаходилися такі волонтери, які пропонували допомогу, бо багато хто відмовляв, тому що я переїхала ще у 2014 році. 

У кінці березні я з дітьми виїхала до Польщі, бо діти боялися літаків. Нам допомагали місцеві жителі. Там дуже добрі люди, але я все одно сумувала за Запоріжжям, тому ми повернулися. 

До Львова ми добиралися на потязі. Він був переповнений. В одному купе їхало 12 осіб. Зі Львова до польського кордону нас підвезла дівчина. А безпосередньо у Польщу відвез волонтер. Назад я їхала з перевізником. Спочатку мешкала у бабусі й дідуся у Миколаївській області, а потім повернулася в Запоріжжя. 

Хочеться, щоб швидше закінчилася війна.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій