Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Василенко

«В нашому дачному будиночку повилітали вікна, коли бомбили військову частину»

переглядів: 129

Ми - з невеличкого міста Коростень Житомирської області, недалеко віл кордону з Білорусією. 24 лютого прокинулися від дзвінка колеги, яка сказала: «Швидко забирай дитину і виіжджай - почалась війна!»

Майже два тижні ми жили у батьків у підвалі з чотирирічною дитиною. Було дуже холодно, всі дуже хворіли, а аптеки нормально не функціонували, і ліків купити майже не було можливості. Слава Богу, батьки запаслись домашньою консервацією, тому нестачу їжі ми бачили тільки в магазинах. Через місяць заради безпеки дитини ми виїхали в міста в сусідню область, зараз з родиною живемо разом.

Ми переоцінили наше життя: тепер кожен прожитий день цінуємо і дякуємо нашим воїнам.

Я працюю бухгалтером на підприємстві. Майже чотири місяці була без роботи, наразі виробництво потихеньку відновлюється. А ось чоловік залишився без роботи, що дуже негативно відобразилось на матеріальному становищі сім’ї. Ми почали дуже економити, відмовлятися від елементарних речей та продуктів харчування.       

Недалеко від міста у батьків є дачний будиночок, і неподалік його колись була військова частина. ЇЇ в перші дні війни майже два дні бомбили, й у нашому будиночку від ударної хвилі повілітало все скло в вікнах. Це надовго закарбувалось у пам’яті.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Коростень 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій