Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Василівна Доценко

«В місті Ізюм моя тітка загинула»

переглядів: 13

Мені 50 років, працюю вихователькою в дитсадочку. У мене троє дітей. Дві доньки дорослі, обидві в поліції працюють. Одна живе в Харкові, інша - зі мною у Дружківці. Сину дев’ять років. Сама я вихователь дитячого садочку. 

Дуже страшний був перший день війни. Доньку викликали на роботу, і там їм сказали, що війна. Потім мені сестра подзвонила з Харкова і сказала, що їх обстрілюють. 16 березня я з сином виїхала з Дружківки, а через рік повернулася.  

Мене в гарному сенсі цього слова шокувало, як ця біда згуртувала наших людей. Ми їхали на евакуаційному потязі, і люди нам передавали їжу, воду. Я аж плакала. 

В негативному плані мене шокувало, що багато хто з родичів і друзів просто не вірили, що нас бомблять.

Діти мої дуже подорослішали, ми всі звичайно змінилися. В місті Ізюм моя тітка загинула і багато знайомих там загинули.

Дуже хотілося щоб якомога швидше закінчилась війна. Україна буде вкотре підніматися з руїн, щоб ми були самостійними і незалежними, з нашими кордонами.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дружківка 2022 2023 Текст Історії мирних жінки пенсіонери діти переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій